Ben jij een hondenmens of een kattenmens?

huisdierenverzekering, huisdierverzekering, verzekering huisdier, verzekering huisdieren, hondenverzekering, kattenverzekering, hondverzekering, katverzekering, verzekering kat, verzekering hond

Bij sommige mensen is het overduidelijk dat ze niets met dieren hebben, maar met 2,2 miljoen honden en 3,7 miljoen katten in Nederland zijn er ook veel liefdevolle baasjes. Bij PetSecur zijn we dol op zowel honden als katten, en we vinden het leuk om te ontdekken of jij jezelf herkent in de stereotypes: ben jij een hondenmens of een kattenmens?

Inhoudsgave

Hondenmens

Als hondenmens wordt er gezegd dat je extravert, doelgericht en geordend bent. Je bent ondernemend, omdat je dagelijks met je hond op pad gaat. Dit verklaart wellicht waarom je vaker in een landelijk gebied woont dan in een stedelijke omgeving. Maar, een echte hondenliefhebber heeft niet automatisch een hekel aan katten. In feite bel je in 67% van de gevallen de dierenambulance als je een weerloze kitten in de bosjes ziet. Je muzieksmaak neigt naar reggae of (psychedelische) rock, en foto’s met je trouwe viervoeter stralen vaak blijdschap en trots uit.

Kattenmens

Als kattenmens ben je vaak creatief en verkiest actieve vakanties boven vijfsterrenhotels. Over het algemeen ben je gevoelig en uit je makkelijk je emoties. Anders dan hondenmensen, woon je vaak in een stedelijk gebied omdat jouw kat niet dagelijks naar buiten hoeft. Als vrienden je vragen om op te passen, geef je de voorkeur aan kinderen boven honden. Grappig, toch? En net als hondenmensen heb je niet automatisch een hekel aan de andere diersoort; waar hondenmensen de dierenambulance bellen, breng jij het weerloze kitten eerder zelf naar huis. Je luistert vaker naar new wave of elektronische muziek, en een goede woordspeling kan jou hard laten lachen.

Overeenkomsten tussen honden- en kattenmensen

Niet iedereen past perfect in deze stereotypen, want er zijn ook overeenkomsten tussen honden- en kattenmensen. Beiden praten met hun dieren, houden van de natuur en hebben niet veel met kleding met dierenprints.

De meest generieke overeenkomst is dat de voorkeur voor hond of kat vaak voortkomt uit je jeugdervaringen. Als je bent opgegroeid met een hond, is de kans groot dat je later zelf ook een hond neemt, en hetzelfde geldt voor katten.

Deze kenmerken zijn natuurlijk niet bindend, want als dierenliefhebber geef je om je huisdier zoals niemand anders dat doet!

De beste verzekering voor jouw hond of kat

Bij het vergelijken van huisdierverzekeringen, zoals PetSecur, OHRA, Figopet en Univé, is het belangrijk om te zorgen dat je de beste dekking hebt voor je trouwe viervoeter. 

Misschien vind je dit ook leuk?