Hondenverzekering vergelijken

Vergelijk én bespaar met het grootste vergelijk aanbod van de Benelux. Onafhankelijk, simpel en snel vergelijken. Meer dan 10.000 hondeneigenaren gingen u voor. Voorkom hoge kosten bij de dierenarts!

huisdierenverzekering, huisdierverzekering, verzekering huisdier, verzekering huisdieren, hondenverzekering, kattenverzekering, hondverzekering, katverzekering, verzekering kat, verzekering hond
Tijdelijk: 5% Korting met code AFF235
Verzekeraar 1
Review score: 8.7

PetSecur
Huisdierenverzekering


 • ✔ Verzekerd bedrag: €3.250 - €6.000
  Eenmalige Kosten: €0,00
 • ✔ Hoogste uitkering
 • ✔ Geen wachttijd
 • ✔ Castratie/sterillisatie gratis meeverzekerd
 • ✔ Uitgebreid basispakket
🐶 Vanaf €10,45 p/m
Bekijken >
Verzekeraar 1
Review score: 8.9

Figo Basis Huisdierenverzekering


 • ✔ Verzekerd bedrag: €3.000 - € onbeperkt
  Eenmalige Kosten: €0,00
 • ✔ Alle leeftijden en rassen zijn welkom
 • ✔ Tot 90% terugbetaald
 • ✔ Aanbevolen door dierenartsen
🐶 Vanaf €8,54 p/m
Bekijken >
Altijd 10% pakketkorting
Verzekeraar 1
Review score: 8.5

Univé Huisdierenverzekering


 • ✔ Verzekerd bedrag: €2.500 - €5.000
  Eenmalige Kosten: €0,00
 • ✔ Alle rassen verzekerbaar
 • ✔ Ongevallendekking ook voor oudere dieren
 • ✔ Uitgebreid basispakket
🐶 Vanaf €12,38 p/m
Bekijken >
Verzekeraar 1
Review score: 8.5

Ohra Basis Huisdierenverzekering


 • ✔ Verzekerd bedrag: €3.000 - €6.000.
  Eenmalige Kosten: €0,00
 • ✔ Snel je vergoeding uitgekeerd
 • ✔ Chippen en gewrichten meeverzekerd
 • ✔ Uitgebreid basispakket
🐶 Vanaf €19,57 p/m
Bekijken >
Tijdelijk: Eerste maand gratis
Verzekeraar 1
Review score: 7.9

Inshared Huisdierenverzekering


 • ✔ Verzekerd bedrag: €3.000 - €6.000
  Eenmalige Kosten: €0,00
 • ✔ Sterilisatie / Castratie standaard meeverzekerd
 • ✔ Scherpe premie, ruime dekking
 • ✔ Dagelijks opzegbaar
🐶 Vanaf €5,32 p/m
Bekijken >
Verzekeraar 1
Review score: 8.5

Dierenverzekering.nl Basis Huisdierenverzekering


 • ✔ Verzekerd bedrag: €3.000 - €6.000
  Eenmalige Kosten: €8,95
 • ✔ Scherpe premie
 • ✔ Gewrichten meeverzekerd
🐶 Vanaf €14,51 p/m
Bekijken >
Verzekeraar 1
Review score: 8.5

Aegon Basis Huisdierenverzekering


 • ✔ Verzekerd bedrag: €2.500
  Eenmalige Kosten: €6,05
 • ✔ Scherpe premie
 • ✔ Alle rassen mogelijk
🐶 Vanaf €14,60 p/m
Bekijken >
Wat betekent de wachttijd van 30 dagen bij een dierenverzekering?

Een hondenverzekering kiezen doe je zo

Het vinden van de juiste hondenverzekering kan eenvoudig en leuk zijn met onze handige vergelijkingsdienst. Met slechts een paar klikken kun je verschillende verzekeraars vergelijken op dekking, premies en extra voordelen. Geef je viervoeter de bescherming die het verdient en laat ons je helpen om een verzekeringsplan op maat te vinden. Ga vandaag nog op avontuur en ontdek de beste hondenverzekering voor jouw maatje op vier poten!

De voordelen van een hondenverzekering

Een hondenverzekering biedt talloze voordelen voor zowel jou als je trouwe viervoeter. Met een verzekering hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte dierenartsrekeningen, omdat veel medische kosten worden gedekt, zo ook vaak preventieve zorg zoals jaarlijkse controles.

Daarnaast zorgt een hondenverzekering ervoor dat je hond altijd toegang heeft tot de beste medische zorg. Je kunt vertrouwen op de expertise van dierenartsen en specialisten, wetende dat je verzekering de kosten dekt. Dit helpt bij het waarborgen van de algehele gezondheid en het welzijn van je hond. Laat je hond stralen en geniet van gemoedsrust met een hondenverzekering!

figopet huisdierenverzekering, huisdierverzekering, verzekering huisdier, verzekering huisdieren, hondenverzekering, kattenverzekering, hondverzekering, katverzekering, verzekering kat, verzekering hond, hema, ohra, petsecur,inshared,petplan,unive, huisdierverzekering vergelijken, figopet

Veelgestelde vragen

Onze antwoorden op de meest gestelde vragen rondom hondenverzekeringen vind je hier.

Wat is een hondenverzekering en waarom heb ik er een nodig?

Een hondenverzekering is een soort verzekering die medische kosten en andere uitgaven dekt die verband houden met de gezondheid van uw hond. Dit kan onder meer kosten voor dierenartsbezoeken, medicijnen, chirurgische ingrepen en zelfs aansprakelijkheid dekken als uw hond schade aan anderen veroorzaakt. Het hebben van een hondenverzekering kan u helpen financiële gemoedsrust te bieden en de beste zorg voor uw huisdier te garanderen.

Wat dekt een standaard hondenverzekering?

Een standaard hondenverzekering dekt meestal medische kosten die verband houden met onverwachte ziekten en verwondingen van uw hond. Dit omvat dierenartsbezoeken, laboratoriumtests, operaties, medicijnen en ziekenhuisopname. Sommige beleidstypen kunnen ook aansprakelijkheid dekken als uw hond schade toebrengt aan anderen of hun eigendommen. Preventieve zorg, zoals jaarlijkse controle-ups en vaccinaties, is meestal niet inbegrepen in standaardpolissen, maar kan soms als een aanvullende dekking worden toegevoegd.

Hoeveel kost een hondenverzekering gemiddeld per maand?

De kosten van een hondenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het ras van uw hond, zijn leeftijd, uw locatie en het gekozen dekkingsniveau. Gemiddeld kunt u verwachten dat de premie voor een hondenverzekering ergens tussen de €15 en €50 per maand ligt. Houd er rekening mee dat sommige rassen met genetische gezondheidsproblemen mogelijk duurdere premies hebben.

Wat is de beste huisdierverzekering?

De “beste” huisdierenverzekering hangt af van de specifieke behoeften van je huisdier. Het is raadzaam om verschillende verzekeraars te vergelijken op basis van dekking, premies, klantenservice en reviews om de beste keuze te maken.

Zijn er uitsluitingen in hondenverzekeringen?

Ja, de meeste hondenverzekeringen hebben bepaalde uitsluitingen. Dit kunnen bijvoorbeeld pre-bestaande aandoeningen zijn die uw hond al had voordat u de verzekering afsluit. Ook kunnen sommige aandoeningen of behandelingen worden uitgesloten als ze als optionele dekking worden beschouwd. Het is essentieel om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen om te begrijpen wat wel en niet wordt gedekt.

Hoe kan ik de beste hondenverzekering voor mijn hond vinden?

Om de beste hondenverzekering voor uw hond te vinden, is het belangrijk om uw behoeften en budget in overweging te nemen. Vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen op basis van dekkingsopties, premies en klantrecensies. Overweeg ook factoren zoals het ras, de leeftijd en de gezondheidsgeschiedenis van uw hond. Praat met uw dierenarts en vraag om aanbevelingen. Het kiezen van de juiste verzekering kan helpen zorgen voor de gezondheid en het welzijn van uw harige metgezel.

Alle hondenverzekering aanbieders

Vergelijk de premies van alle dierenverzekeringen in Nederland.
Bekijk gemakkelijk wat je nodig hebt en kies de polis die bij jou en je huisdier past!

Onze meest gelezen blogs over honden