Tot welke leeftijd kun je een huisdier verzekeren?

huisdierenverzekering, huisdierverzekering, verzekering huisdier, verzekering huisdieren, hondenverzekering, kattenverzekering, hondverzekering, katverzekering, verzekering kat, verzekering hond, hema, ohra, petsecur,inshared,petplan,unive, huisdierverzekering vergelijken

Als huisdiereigenaar wil je ervoor zorgen dat je huisdier de beste medische zorg krijgt gedurende zijn hele leven. Een huisdierenverzekering kan een waardevol instrument zijn om de gezondheid en het welzijn van je huisdier te beschermen. Maar tot welke leeftijd kun je eigenlijk een huisdier verzekeren? In deze blog bespreken we de leeftijdsgrenzen voor het afsluiten van een huisdierenverzekering en wat je moet weten over het verzekeren van oudere huisdieren.

Inhoudsopgave

Leeftijdsgrenzen voor het verzekeren van een huisdier

Over het algemeen hanteren huisdierenverzekeraars leeftijdsgrenzen bij het afsluiten van een nieuwe verzekering voor huisdieren. Deze grenzen variëren afhankelijk van de verzekeraar en het type huisdier. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Minimumleeftijd: Verzekeraars hebben meestal een minimumleeftijd waarop je een huisdierenverzekering kunt afsluiten. Dit wordt meestal bepaald door de leeftijd waarop het huisdier de benodigde vaccinaties en gezondheidscontroles heeft gehad. De minimumleeftijd kan variëren, maar ligt meestal tussen de 8 weken en 3 maanden.

 2. Maximumleeftijd: Verzekeraars hanteren ook een maximumleeftijd waarop je een huisdier kunt verzekeren. Dit is de leeftijd waarop de verzekeraar geen nieuwe verzekeringen meer accepteert. De maximumleeftijd varieert afhankelijk van de verzekeraar en het huisdier, maar ligt meestal tussen de 8 en 10 jaar voor honden en tussen de 10 en 12 jaar voor katten.

Het is belangrijk op te merken dat de leeftijdsgrenzen kunnen variëren afhankelijk van de verzekeraar en het specifieke verzekeringsplan. Sommige verzekeraars bieden mogelijk flexibele leeftijdsgrenzen of uitzonderingen op basis van de gezondheid van het huisdier. Bij sommige verzekeraars zijn alle rassen en leeftijden welkom.

Een overzicht van populaire huisdierenverzekeraars, inclusief hun leeftijdsgrenzen:

 1. PetSecur: PetSecur is een Nederlandse huisdierenverzekeraar die dekking biedt voor honden en katten. Ze accepteren huisdieren vanaf 7 weken tot en met 7 jaar oud voor het afsluiten van een nieuwe verzekering. PetSecur biedt verschillende verzekeringsplannen aan, waaronder basisdekking en uitgebreidere opties.

 2. Figo: Figo is een bekende huisdierenverzekeraar die dekking biedt voor honden, katten, papegaaien en konijnen. Ze accepteren alle huisdieren  voor het afsluiten van een nieuwe verzekering. Figo biedt verschillende verzekeringsplannen aan, inclusief ziektekostenverzekering en ongevallenverzekering. Bij Figo zijn alle rassen en alle leeftijden welkom.

 3. InShared: InShared is een verzekeraar die huisdierenverzekeringen aanbiedt als onderdeel van hun uitgebreide verzekeringsaanbod. Ze accepteren honden en katten vanaf 7 weken tot en met 6 jaar oud voor het afsluiten van een nieuwe verzekering. InShared biedt dekking voor zowel ziektekosten als ongevallen.

 4. Unive: Unive is een grote Nederlandse verzekeraar die ook huisdierenverzekeringen aanbiedt. Ze accepteren huisdieren vanaf 7 weken tot en met 7 jaar oud voor het afsluiten van een nieuwe verzekering voor je hond en tot en met 9 jaar voor je kat. Unive biedt verschillende verzekeringsplannen aan, inclusief basisdekking en uitgebreidere opties.

 5. Dierenverzekering.nl: Bij dierenverzekering.nl kunnen zowel honden als katten tot en met een maximale leeftijd van 4 jaar verzekerd worden. 

 6. Aegon: Aegon biedt ook huisdierenverzekeringen aan voor honden en katten. Ze accepteren huisdieren vanaf 7 weken tot en met 6 jaar oud voor het afsluiten van een nieuwe verzekering. Aegon heeft verschillende verzekeringsplannen beschikbaar, inclusief basisdekking en aanvullende opties zoals tandheelkundige zorg.

 7. HEMA: HEMA biedt huisdierenverzekeringen aan voor honden en katten. Ze accepteren huisdieren vanaf 8 weken tot en met 9 jaar oud voor het afsluiten van een nieuwe verzekering. HEMA biedt verschillende verzekeringsplannen aan, variërend van basisdekking tot uitgebreidere opties met tandheelkundige zorg en alternatieve behandelingen.

 8. OHRA Dierenverzekering: OHRA is een bekende verzekeraar in Nederland en biedt huisdierenverzekeringen aan voor honden en katten. Ze accepteren huisdieren vanaf 8 weken tot en met 9 jaar oud voor het afsluiten van een nieuwe verzekering. OHRA biedt verschillende verzekeringsplannen aan, inclusief basisdekking en aanvullende opties zoals crematie en castratie/sterilisatie.

huisdierenverzekering, huisdierverzekering, verzekering huisdier, verzekering huisdieren, hondenverzekering, kattenverzekering, hondverzekering, katverzekering, verzekering kat, verzekering hond

Verzekeren van oudere huisdieren

Hoewel de meeste huisdierenverzekeringen een maximumleeftijd hebben, betekent dit niet dat oudere huisdieren volledig van dekking verstoken zijn. Sommige verzekeraars bieden specifieke verzekeringsplannen voor oudere huisdieren of hebben flexibele opties om oudere huisdieren te verzekeren.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden bij het verzekeren van oudere huisdieren:

 1. Vooraf bestaande aandoeningen: Verzekeraars hebben vaak uitsluitingen voor vooraf bestaande aandoeningen, inclusief aandoeningen die vóór het afsluiten van de verzekering zijn gediagnosticeerd. Dit betekent dat als je huisdier al een medische aandoening heeft, deze mogelijk niet gedekt is door de verzekering. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen om te begrijpen welke aandoeningen zijn uitgesloten.

 2. Hogere premies: Het verzekeren van oudere huisdieren kan gepaard gaan met hogere premies. Dit komt omdat oudere huisdieren een groter risico lopen op gezondheidsproblemen en medische zorg. Het is belangrijk om de kosten en dekking van verschillende verzekeraars te vergelijken om ervoor te zorgen dat je een plan vindt dat past bij de behoeften van je oudere huisdier.

 3. Alternatieve opties: Als je huisdier niet meer in aanmerking komt voor een reguliere huisdierenverzekering, zijn er mogelijk alternatieve opties beschikbaar. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld speciale plannen voor oudere huisdieren die alleen dekking bieden voor noodgevallen of ongevallen. Andere mogelijkheden zijn spaarrekeningen voor huisdieren, waarbij je maandelijks een bepaald bedrag opzijzet voor toekomstige medische kosten.

 4. Als je hond of kat ouder is en niet meer in aanmerking komt voor een reguliere huisdierenverzekering, zijn er nog steeds stappen die je kunt nemen om de medische zorg van je huisdier te waarborgen. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Sparen voor onverwachte kosten: Begin met het opzetten van een spaarrekening voor je huisdier. Zet maandelijks een bedrag opzij om je voor te bereiden op onverwachte medische kosten. Op deze manier heb je een buffer beschikbaar voor noodsituaties.

  2. Zoek naar alternatieve verzekeringsopties: Hoewel de meeste huisdierenverzekeraars leeftijdsgrenzen hebben, zijn er soms specifieke verzekeraars die zich richten op het verzekeren van oudere huisdieren. Doe grondig onderzoek en neem contact op met verschillende verzekeraars om te zien of er mogelijkheden zijn om je oudere huisdier te verzekeren.

  3. Overweeg een aanvullende verzekering: In plaats van een volledige huisdierenverzekering, kun je mogelijk een aanvullende verzekering afsluiten die specifieke dekking biedt voor bepaalde aandoeningen of behandelingen die vaak voorkomen bij oudere huisdieren. Raadpleeg verschillende verzekeraars om te zien of ze aanvullende opties bieden voor oudere huisdieren.

  4. Preventieve zorg: Zorg ervoor dat je regelmatig preventieve zorg verleent aan je oudere huisdier. Dit omvat regelmatige dierenartsbezoeken, vaccinaties en controles. Door proactief te zijn in de gezondheidszorg van je huisdier, kun je problemen vroegtijdig opsporen en behandelen, wat kan helpen om ernstigere en duurdere aandoeningen te voorkomen.

  5. Dieet en beweging: Een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging zijn essentieel voor de gezondheid van oudere huisdieren. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet dat is afgestemd op de behoeften van je huisdier op basis van zijn leeftijd en gezondheidstoestand. Stimuleer ook lichte lichaamsbeweging om de spieren en gewrichten soepel te houden. Overleg met je dierenarts over het juiste dieet en bewegingsplan voor je oudere huisdier.

  6. Houd medische geschiedenis bij: Houd een gedetailleerde medische geschiedenis bij van je oudere huisdier. Noteer alle gezondheidsproblemen, behandelingen, medicijnen en dierenartsbezoeken. Dit helpt niet alleen bij het bijhouden van de gezondheid van je huisdier, maar kan ook nuttig zijn bij het verkrijgen van de juiste medische zorg en het bespreken van behandelopties met je dierenarts.

Dé beste huisdierverzekering vergelijker. Vergelijk eenvoudig en bespaar. Het grootste aanbod van verzekeraars. Wij zijn onafhankelijk.