Univé dierenverzekering

 • Alle rassen welkom
 • Ongevallendekking ook voor ouderen dieren
 • Altijd 10% pakketkorting bij meerdere Univé verzekeringen
huisdierenverzekering, huisdierverzekering, verzekering huisdier, verzekering huisdieren, hondenverzekering, kattenverzekering, hondverzekering, katverzekering, verzekering kat, verzekering hond, hema, ohra, petsecur,inshared,petplan,unive, huisdierverzekering vergelijken

Hondenverzekeringen

Basis

Vanaf
12,74
/ per maand
 • Vergoeding per jaar €2.500
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen eenmalige kosten
 • Maximale leeftijd: 7 jaar
 • 30 dagen wachttijd
Meest gekozen

Kattenverzekeringen

Basis

Vanaf
14,68
/ per maand
 • Vergoeding per jaar €2.500
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen eenmalige kosten
 • Maximale leeftijd: 9 jaar
 • 30 dagen wachttijd
Meest gekozen
huisdierenverzekering, huisdierverzekering, verzekering huisdier, verzekering huisdieren, hondenverzekering, kattenverzekering, hondverzekering, katverzekering, verzekering kat, verzekering hond, hema, ohra, petsecur,inshared,petplan,unive, huisdierverzekering vergelijken

Waarom kiezen voor een dierenverzekering van Univé?

De huisdierenverzekering van Univé biedt duidelijkheid en gemoedsrust. Univé vergoedt namelijk direct 80% van alle gedekte zorg, zonder enig eigen risico. Je hebt de keuze tussen een maximale vergoeding van €2.500 per jaar of een uitgebreidere variant van €5.000 per jaar. Voor een iets hogere premie, vaak maar enkele euro’s per maand, kun je genieten van meer dekking.

Voordelen op een rij:

 • Aantrekkelijke premie: Univé biedt scherpe premies.
 • Welkom voor alle rassen: Alle huisdierenrassen zijn welkom bij Univé.
 • Ook oudere dieren verzekerd: Ongevallenverzekering beschikbaar, zelfs voor oudere dieren.
 • Vrije keuze dierenarts: Bij Univé heb je de vrijheid om zelf je dierenarts te kiezen.

Over Univé

Univé, een coöperatieve verzekeraar zonder winstoogmerk, heeft al sinds 1794 ervaring in verzekeren. Met hoofdkantoren in Assen en Zwolle en ongeveer 1,6 miljoen klanten en 100 lokale winkels, is Univé een betrouwbare partner in verzekeringen. Waar je ook bent, er is altijd een Univé-vestiging in de buurt.

Bij Univé kun je kiezen uit twee maximale verzekeringsopties: €2.500 of €5.000 per jaar. De dekking blijft in beide gevallen gelijk; alleen de maximale vergoeding verschilt. Voor een iets hogere premie, meestal maar enkele euro’s per maand, profiteer je van een uitgebreidere dekking. Univé vergoedt in beide gevallen 80% van de gedekte zorg, zonder enig eigen risico.

Univé biedt ook drie aanvullende verzekeringsopties. Met ‘Beweegzorg’ worden fysiotherapie en hydrotherapie vergoed, ‘Gebitszorg’ dekt noodzakelijke gebitsbehandelingen, en ‘Reizen’ zorgt voor dekking in het buitenland voor je huisdier. Kies Univé en verzeker het welzijn van je geliefde huisdier met een betrouwbare en ervaren partner.

Wat zeggen Univé klanten?

"Moest in het weekend naar de 1e hulp met onze hond. Nadat ik de nota en vervolgens met patiëntenkaart (via de dierenarts), keerde ze het bedrag binnen een paar dagen uit. Online indienen was ook een fluitje van een cent, daar hou ik van!!."
- Josje
"Vakkundig, snel en uiterst vriendelijk contact bij het afsluiten van de verzekering van onze pup, Stijn. Ook de eerste declaraties voor zijn vaccinaties gemakkelijk online gedaan en zeer snel afrekening. Dus tot zover, heel tevreden!"
- Jeroen

Vraag en antwoord

Onze antwoorden op de meest gestelde vragen rondom de Unive dierenverzekering vind je hier.

Wat kost een huisdierenverzekering van Univé?

De verzekering voor honden met een dekking tot €2.500 begint vanaf ongeveer €15 per maand, en de premie voor de verzekering met een dekking tot €5.000 start bij ongeveer €17 per maand. Voor grotere hondenrassen en rassen met meer gezondheidsproblemen is de premie hoger. De kattenverzekering begint bij ongeveer €15 per maand​​.

Wat is het verschil tussen de twee dierenverzekeringen van Univé?

Het enige verschil tussen de twee aangeboden huisdierenverzekeringen is de maximale vergoeding en de maandpremie. Univé vergoedt altijd 80% van de gedekte zorgkosten, tot een maximum van €2.500 per jaar bij ‘Univé 2500’ en tot €5.000 per jaar bij ‘Univé 5000’. De maandpremie voor de verzekering met de hogere maximale uitkering is iets hoger​​.

Welke dieren kun je bij Univé verzekeren?
 1. Bij Univé kun je een verzekering afsluiten voor honden en katten. Het verzekeren van andere dieren zoals konijnen of papegaaien is niet mogelijk​​.

 2.  
Heeft Univé ook aanvullende verzekeringen?
 1. Ja, je kunt bij Univé de basisdekking uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Voor een extra bedrag per maand is je huisdier dan ook verzekerd voor beweegzorg (zoals fysiotherapie en hydrotherapie), tandzorg of zorg in het buitenland​​.

 2.  
Kun je bij Univé ook een oudere hond verzekeren?

Ja, bij Univé kun je ook oudere honden en katten verzekeren. Honden tot en met 7 jaar kunnen verzekerd worden voor ziekte en ongevallen, terwijl voor honden vanaf 8 jaar alleen ongevallenzorg vergoed wordt. Bij katten is dit tot en met 9 jaar voor ziekte en ongevallen, en vanaf 10 jaar alleen voor ongevallen. Deze leeftijdsgrens geldt alleen bij het afsluiten van de verzekering; reeds verzekerde dieren blijven ook na het bereiken van de leeftijdslimiet verzekerd​​.

Vergelijk alle dierenverzekeraars

Vergelijk de premies en voorwaarden van alle dierenverzekeringen in Nederland.
Bekijk gemakkelijk wat je nodig hebt en kies de polis die bij jou en je huisdier past!